top of page

Byt hardware - Förbättra din ton

Uppdaterat: 10 mars 2022

Det finns många saker som kan påverka den akustiska klangen i din gitarr, ja även elgitarr.

Träslaget din gitarr är byggd i, material på översadel, val av strämskruvar osv. Även hur din gitarr faktiskt sitter ihop. Med detta sagt, desto bättre delarna på din gitarr sitter ihop från där strängen börjar att vibrera och ner i kroppen - desto bättre ton och resonans (sustain).

Genom att få så bra återkoppling som möjligt mellan dessa delar så kan din gitarr förbättras drastiskt. Hos oss hittar ni bl.a låsbara stall från Faber Guitar Parts för "LP Style" gitarrer.

Nej inte låsbart som ett Floyd Rose utan låsbart i den meningen att man justerar sin stränghöjd likt ett vanligt ABR el Nashville type stall och med låsskruvar sedan låser fast stallet mot posterna som är fästa i kroppen.Detta gör 2 tydliga förbättringar redan här.

  1. Delarna sitter ihop och ser till att så mycket vibration som möjligt faktiskt når ner i kroppen och energi förbrukas inte ut via löst sittande delar.

  2. Stallet faller inte av som ett plockepinn när du skall byta strängar.

Locking bridge från Faber finns för att direkt montera på Historic ABR stall. För Nashville typ av stall finns alternativen att bara byta de skruvar "posts" som gängas ner i bussningarna i kroppen eller byta till iNsert posts från Faber där du tar upp bussningarna ur gitarren och sätter dit motsvarande med fast "post" (Se bild).


Faber Locking Bridge Faber iNsert Nashville Posts

Detta tillsammans med en Tailpiece i lättviktsaluminium är ett säkert recept på förbättrad ton och resonans i din gitarr, kostar inte en förmögenhet och delarna monterar du enkelt själv.Delarna hittar du i vår webshop här:


244 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page