top of page

Stratocaster – En kul legogitarr!

Redan 1954 när Leo Fender designat Stratan så fanns den klassiska "Hot Rod" ide´n om att själv kunna uppgradera och byta delar. Sätta på en annan hals, byta pickuper osv. Exakt samma tänk som amerikanarna har med sina bilar än idag, det är skruvar och muttrar och alla delar är enkla och byta för att ägaren själv ska kunna personifiera.

En av dessa finurliga och roliga mods på just Stratan är ju att all elektronik och pickuperna sitter fast i plektrumskyddet och med "oftast" bara 3 lödpunkter. Detta gör ju att du med enkelhet kan byta från en S/S/S (3xSinglecoil mikrofoner) till t.ex H/S/S (Humbucker/2xSinglecoil) eller H/H (2xHumbucker).

Och detta utan att behöva påverka orginal plektrumskydd med orginalelektroniken i då du kan göra din setup med nya pickups i ett nytt plektrumskydd och bevara orginalet intakt.


Som exempel så har vi här en Valley Arts Custom Pro som från fabrik kom med tidsenlig H/S/S setup.

Vi ville ta den ur 90-talet och göra den mer till en "klassisk" Strata så ett plektrumskydd med S/S/S konfiguration byggdes och byttes rakt över mot orginalet som vi nu kan förvara helt intakt och inte tappa något värde om man vill återställa till orginal.

Och såhär blev det färdiga resultatet.

På Guitars Gear & Repair sätter vi gärna ihop ett plektrumskydd efter dina önskemål på pickup´s och modifikationer på elektronik.

172 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page